Minatul Bitcoin pentru toti

Daca ai ajuns pe acest blog inseamna ca fie ai auzit deja de bitcoin, fie vrei sa afli mai multe.

Toti stim ca bitcoin se mineaza, si ca e extrem de greu de minat. Utilizatorul obisnuit nu are nici o sansa impotriva fermelor imense de minat din toata lumea. Dar daca v-asi spune ca exista o posibilitate de a mina bitcoin super usor?

Minez bitcoin…si totusi nu chiar

Modalitatea pe care o prezint acum nu se refera la minat direct a bitcoinului, ci mai degraba a unor noi tipuri de altcoin pe nume ”cryptonotes” . Acestea se mineaza usor prin CPU si valoreaza surprinzator de mult.

 

WTF e un cryptonote?

Varianta scurta… versiunea 3.0 a bitcoin . Aceste monede aduc propria lor inovatie ca si toate coinurile de altfel, dar momentan sunt surprinzator de usor de minat si valoreaza surprinzator de mult. De exemplu, Darknote (XDN ca simbol) valoreaza intre 20-40 satoshi (subdiviziune bitcoin) si se poate mina cu un singur core din CPU in circa 2-5 minute. Pe scurt, si pentium 3 ala pe care-l mai tinem de podoaba acasa poate sa genereze Darknotes. Destul de simplu, nu-i asa?

Mai sunt desigur si alte cryptonotes de genu Dashcoin, Monero, Aeon, etc. Va las pe voi sa le descoperiti.

 

No bine… d’apoi cum minez?

Ridicol de simplu. Tot ce trebuie sa faceti este sa intrati pe Minergate (link afiliat – puteti intra direct pe minergare.com daca vreti) si sa downloadati programul pe care il ofera. Il instalati, creati un cont, si da-i bice maica! Dupa aia puteti sa va vindeti monedele minate pe poloniex.com pentru bitcoin.

 

Ai mai multe computere sa esti administrator de sistem?

Si mai bine! Minergate are un al doilea program ”admin edition” care porneste singur cand se aprinde computerul si foloseste cate core-uri stabilesti tu la instalare (se poate schimba si dupa acea). Eu personal am instalat minergate admin pe vreo 13 computere ale prietenilor care nu sunt interesati de bitcoin, dar au fost destul de generosi incat sa doneze un core. Acestea adunate imi aduc cam 0,01 bitcoin pe zi. Not bad avand in vedere ca nu tre’ sa-mi bat capul cu tot felu de echipamente fancy.

 

Incercati, experimentati, n-aveti nimic de pierdut!

 

Cu drag,

Tiberiu

Leave a comment